Bezoek de Broeker Kerk

De Broeker Kerk vormt het historische hart van Broek in Waterland en is een ontmoetingsplek voor iedereen. Van mei t/m september is de kerk geopend voor bezoekers. Geniet van de rust in de kerk tijdens uw fietstocht of wandeling.
Bewonder het unieke beschilderde plafond, de grafsteen van Neeltje Pater of ga snuffelen tussen de tweedehands boeken.

Bezoek de Broeker Kerk

De Broeker Kerk vormt het historische hart van Broek in Waterland en is een ontmoetingsplek voor iedereen. Geniet van de rust in de kerk tijdens een fietstocht of wandeling. Bewonder het unieke beschilderde plafond, de grafsteen van Neeltje Pater of ga snuffelen tussen de tweedehands boeken en platen. Vrijwilligers heten u van harte welkom en vertellen u graag meer over hun mooie kerk.

Kerkhistorie

De kerk van Broek in Waterland is het oudste gebouw van het dorp. De kerk werd al vóór 1400 gebouwd en was gewijd aan Sint-Nicolaas, de beschermheilige van zeevarenden en handelaren. (meer…)

Het kerkraam vertelt

Oorspronkelijk had de Broeker Kerk rondom glas-in-lood ramen. Helaas is daarvan is maar één raam uit 1640 bewaard gebleven. Het is een heel bijzonder raam, want het vertelt de geschiedenis van de kerk. (meer…)