STICHTING BROEKER KERK

Doelstelling

De belangrijkste taak van de stichting is om de kerk in stand te houden. Daarbij gaat het om:

  • de blijvende beschikbaarheid van de kerk voor de Broeker gemeenschap
  • het bouwkundig in goede staat houden van het gebouw
  • het behoud van traditionele kerkfunctie van het gebouw

Bestuur

Het bestuur van de Stichting Broeker Kerk:​

Marius Josephus Jitta, voorzitter
Marieke Maars, secretaris
Laurens Winkel, penningmeester
Eliane Attinger
Klaas Valk
Eduard van Holst Pellekaan
Annemarieke de Boer

Vrijwilligers

De kerk is de spil van ons dorp en ontmoetingscentrum voor iedereen: gelovig of niet-gelovig. De Stichting Broeker Kerk doet er alles aan om dat zo te houden. Méér dan 100 vrijwilligers helpen daarbij. Ze zijn georganiseerd in gildes. Lees meer…

ANBI gegevens

De Stichting Broeker Kerk heeft de status van Culturele ANBI (algemeen nut beogende instelling). Daardoor zijn giften – onder voorwaarden – aftrekbaar.
Lees meer…

Van wie is de Broeker Kerk eigenlijk?

Het eigendom van het kerkgebouw is door de Protestantse gemeente overgedragen aan de Stichting Broeker Kerk. Vertegenwoordigers uit de hele dorpsgemeenschap vormen samen het bestuur van de stichting.

In deze video vertelt bestuurslid Marieke Maars het bijzondere verhaal. Ze wordt geïnterviewd door dorpsgenoot Frank Evenblij.

Podcast ‘Kerken van ons allemaal’

Onze Stichting Broeker Kerk is één van de 140 leden van de Vereniging van Beheerders van Monumentale Kerkgebouwen in Nederland (VBMK). Deze vereniging zet zich in voor een goed gebruik en beheer van (monumentale) kerkgebouwen. De vereniging ondersteunt kerkbeheerders en maakte een podcastserie, Kerken van ons allemaal.
Onze Broeker Kerk is in deze serie – naast de Grote Kerk in Naarden en de Laurenskerk in Rotterdam – een voorbeeld hoe een kerk ook in een dorp behouden kan worden. Via de knop hieronder kun je deze podcast beluisteren.