De Amsterdamse Händelvereniging maakte ‘Jephtha’ met simpele ingrepen geschikt voor een concertuitvoering.

Aanvang 20.00 uur

Enkele bijrollen zijn geschrapt, waardoor het accent volledig ligt op het lot van de beide hoofdpersonen. Daarbij is de dramatische zeggingskracht volledig behouden. Gesproken teksten (ondermeer uit het Bijbelverhaal Rechters 10 en 11) geven een kader aan de gebeurtenissen en verbinden de muzikale scenes met elkaar.

…een belofte aan God
…een duivels dilemma
…een offer

G.F. Händel componeerde dit schitterende oratorium in 1751 naar een oud-testamentisch verhaal. Jephtha, zoon van een prostitué, is krijgsheer van twijfelachtige reputatie en uitgestoten door zijn familie. Hem wordt gevraagd Israël te bevrijden van de Ammonieten. Jephtha stemt toe onder voorwaarde dat hij Israël ook na een overwinning mag leiden. Hij doet een ondoordachte belofte aan God: als hij zegeviert zal hij het eerste wat hem uit zijn huis tegemoet komt aan de Heer offeren. Tot zijn verbijstering is dat zijn dochter Iphis.

De rollen van Jephtha en Iphis worden vertolkt door de jonge zangers Felipe Gallegos en May Kristin Svanholm Hegvold. De begeleiding is in handen van Das Neue Mannheimer Orchester, een barokensemble van enthousiaste, jonge musici.

Dirigent: Andre Cruz
Uitvoerenden:
* May Kristin Svanholm Hegvold, sopraan (Iphis)
* Felipe Gallegos, tenor (Jephtha)
* Frans Limburg, verteller
* Koor van de Amsterdamse Händelvereniging
* Das Neue Mannheimer Orchester

Toegangskaarten: € 22,50 (voorverkoop, CJP en Stadspas € 20,00)
Kaartverkoop: ticketkantoor.nl
Website organisator: Amsterdamse Händelvereniging