Natuur en landschap centraal in expositie

Van woensdag 26 augustus tot zondag 4 oktober exposeren twee kunstschilders in de Broeker Kerk: Inge Joosse en Tjeerd Landman. Beiden laten zich inspireren door natuur en landschap.

De expositie is gratis toegankelijk en de werken kunnen worden gekocht.
Openingstijden: 10.00 – 17.00 uur
(zondag en maandag 13.00 – 17.00 uur)

Inge Joosse

Inge Joosse woont in Waterland en toont schilderijen uit haar serie Hollandse Landschappen in de traditie van de Gouden Eeuw. Ze liet zich hiervoor inspireren door de natuur en prachtige wolkenluchten in Waterland. Die beelden krijgen een bijzonder contrast door eigentijdse elementen als rijtjeshuizen, bewegwijzering, verkeerslichten en straatlantaarns.
Inge Joosse maakte na haar opleiding Beeldende Kunst aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht vooral portretten en muurschilderingen in opdracht. Ze ontwikkelde zich verder op de opleiding Interieurstyling aan de Academie Artemis in Amsterdam.

Tjeerd Landman

Tjeerd Landman uit Friesland (1959) wordt nog dagelijks geïnspireerd door het Friese landschap van zijn jeugd. Dat vangt hij in klassiek geschilderde portretten en landschappen die aanslaan bij een breed publiek, variërend van nauwkeurige kopieën tot romantisch gekleurde impressies. “In mijn portretten streef ik naar gelijkenis, maar ook naar het emotioneel gevangen moment.”