Op zondag 5 januari 2020 om 15:00 uur geeft het Charenton Ensemble een nieuwjaarsconcert in de Broeker Kerk in Broek en Waterland, met muziek van Beethoven, Puccini en Debussy.

Het Charenton Ensemble werd in 2008 opgericht door Jeroen Dupont (winnaar Oskar Back Vioolconcours 2007). Het ensemble speelt in wisselende bezettingen en gaf concerten in binnen- en buitenland. Dit nieuwjaarsconcert is in samenwerking met violiste Margot Kolodziej, altvioliste Anna Magdalena den Herder en cellist Sebastiaan van Halsema.

Op het programma staat het strijkkwartet opus 59 nr. 1 in F-groot ‘Razumovsky’ van Ludwig van Beethoven. Een meesterwerk uit de strijkkwartet-literatuur, een uitdaging voor zowel de uitvoerenden als de luisteraars door de symfonische lengte van het kwartet, de muzikale complexiteit en de moeilijkheidsgraad van het werk. Dit is een bijzondere start van het Beethovenjaar 2020!

Na de pauze zal het Charenton Ensemble het eendelige ‘Chrisantemi’ van Giacomo Puccini ten gehore brengen. Eén van de weinige kamermuziekcomposities van de grote operacomponist. Puccini schreef het werk in één nacht in 1890 voor een plotseling overleden vriend, de hertog van Aosta. Daarna voeren zij het strijkkwartet opus 10 in G-mineur van Claude Debussy uit. Een destijds zeer vernieuwend werk waarin Debussy afscheid neemt van de traditionele harmonieleer en nieuwe wegen opent naar een compositorische impressionistische stijl. Het is tevens Debussy’s enige strijkkwartet.

Na afloop zal een feestelijke nieuwjaarsreceptie plaatsvinden. Een toast op het nieuwe jaar is bij de toegangsprijs inbegrepen.

Tickets te koop via: klassiek.digitalekaartverkoop.nl

Bij binnenkomst in Broek in Waterland is ruime parkeergelegenheid, rondom de kerk is geen parkeergelegenheid.