LITERAIR CAFÉ: MEREL DISSELKOEN VERTELT OVER ‘WITKIND’

donderdag 30 maart 2023 | aanvang 20.00 uur | einde ca. 21.30 uur (zonder pauze)

“Mijn grootste drijfveer is altijd geweest: If I can dream it, I can do it! Met dat gevoel gaat mijn publiek ook naar huis.”

Merel Disselkoen

Meer dan veertig keer reisde Merel naar zuidelijk Afrika en ze verloor haar hart aan de wildernis. Ze werkte er lange tijd o.a. voor de Cruijff Foundation. Ze bezocht de meest afgelegen gebieden in Botswana, Namibië, Zambia, Mozambique, Zimbabwe en Zuid-Afrika, waarover ze travelblogs schreef.

In 2014 reisde Merel met haar man en hun jonge kinderen door de wildernis van Botswana. De gebeurtenissen in Witkind zijn grotendeels verzonnen, maar deze risicovolle en avontuurlijke reis was de inspiratie voor deze spannende roman.

Over het boek

Natuurfotografe Mia Zomer heeft een glansrijke carrière, een luxeleven, een lieve man en dochter. Toch voelt haar drukke leven als een rollercoaster, waarin ze de tijd voor haar vierjarige dochter en de liefde voor haar man Quint is kwijtgeraakt. Ze haalt hem over om op een gezinssabbatical in de Afrikaanse wildernis te gaan om weer te leren zien, ruiken, voelen en proeven, terug naar de basis, naar tijd voor elkaar. Tijdens de reis hervinden Mia en Quint hun liefde en het gezinsgeluk. Maar als tijdens een onbewaakt moment dochter Coco plotseling in de bush verdwijnt, slaat de paniek toe.

30 maart 2023 | aanvang 20.00 uur
toegangsprijs € 7,50

Merel Disselkoen