MUZIEK VAN EN VOOR OEKRAÏNERS

zondag 2 april 2023 | 15.00-17.00 uur
organisatie: Amstelveens Symfonie Orkest

Het Amstelveens Symfonie Orkest (AmSO) biedt met dit concert een gastvrij podium voor muziek van en door Oekraïners. Het orkest wil hiermee aandacht besteden aan het leed in Oekraïne.

In het AmSO spelen drie zeer goede Oekraïense musici, die hun moederland ontvlucht zijn vanwege de oorlog. De altviolist Sergei Romansky is één van hen. Hij zal een altvioolconcert van Hummel spelen. In het programma is daarnaast een pianoprelude opgenomen van Barvinsky, een internationaal bekende Oekraïense componist. Dit werk is speciaal door Peter Bouma voor het orkest gearrangeerd.
Ook speelt het orkest de prachtige en lyrische Legenden van Dvorák. En om de Nederlands-Oekraïense verbinding compleet te maken wordt de speelse symfonie nr. 8 van de Nederlandse componist Jurriaan Andriessen gespeeld.

Programma

Barvinsky – Prelude in G majeur (arrangement: Peter Bouma)
Hummel – Potpourri op. 94 (solist: Sergei Romansky, altviool)
Dvorák Legenden – nrs. 1, 2, 3, 7, 9, 10
Jurriaan Andriessen – La Celebrazione: Sinfonia nr. 8

Het Amstelveens Symfonie Orkest

Het Amstelveens Symfonieorkest is een amateurorkest met een symfonische bezetting van ongeveer 30 ervaren musici, gevorderde amateurs ondersteund door professionele spelers. Wij streven ernaar om minstens twee programma’s per jaar op verschillende locaties in en rond Amstelveen uit te voeren.

02-04-2023 | aanvang 15.00 uur
toegangsprijs € 15,00 (t/m 18 jaar € 7,50)
kaarten bestellen: via de AmSO-website

Amstelveens Symfonie Orkest AmSO