MAARTEN FRANKENHUIS VERTELT OVER ARTIS IN OORLOGSTIJD

maandag 4 mei 2022 | aanvang 20.30 uur (na afloop van de officiële 4 mei-herdenking)
gratis toegang, wel even aanmelden

Maarten Frankenhuis vertelt voor jong en oud hoe Artis het in de oorlogsjaren zwaar te verduren kreeg. Maar dankzij de bovenmenselijke inzet van de medewerkers en hun directeur bleef Artis overeind.

Maarten Frankenhuis is voormalig directeur van Artis en vertelt over de dierentuin in de oorlogstijd.
De dierentuin bleef open voor bezetter en bezoek. En bovenal als veilige vluchthaven voor de talloze bedreigde stadgenoten. Ondanks alle terreur, vervolging, honger en gebrek aan vrijwel alles hield Artis stand! Zelfs in de hongerwinter lukte het om het dierbestand redelijk op peil te houden.
De lezing (met historisch beeldmateriaal) geeft een concreet beeld van wat oorlog kan doen met ons ‘gewone’ leven.

Het verleden levendig houden

Neemt de zeggingskracht van de Nationale Dodenherdenking af? Feit is, dat de Tweede Wereldoorlog steeds verder af komt te staan van de huidige generaties. Mede daarom organiseert de Stichting Broeker kerk deze lezing, als aanvulling op het officiële herdenkingsprogramma. Met verhalen houden we het verleden levendig.

Maarten Frankenhuis (oud-directeur van Artis)

Na zijn studie diergeneeskunde, een praktijkperiode en diverse onderzoekperiodes, werd hij dierenarts-onderzoeker in Diergaarde Blijdorp te Rotterdam. In 1984 werd hij hoogleraar Bedrijfspluimvee-geneeskunde aan de Faculteit Diergeneeskunde te Utrecht. Daarna was hij ruim 13 jaar directeur van de hoofdstedelijke dierentuin Artis.
Sinds zijn pensionering in 2003 houdt Maarten Frankenhuis zich bezig met advisering, schrijven, het leiden van natuurreizen en het geven van lezingen.

4 mei 2022
aanvang 20.30 uur
gratis toegang, wel even aanmelden

portret Maarten Frankenhuis

Maarten Frankenhuis, voormalig directeur van Artis