zondag 15 september, aanvang 14.00 uur
(gratis entree)
Ivo van Woerden schreef een prachtig eigentijds boek over de vreemdelingenproblematiek. De vreemdeling in de tuin is een waargebeurd verhaal: over wat er gebeurt er als je ‘ja’ zegt tegen een vreemde. In de Broeker Kerk vertelt de schrijver over zijn boek.

De vreemdeling in de tuin

Ivo van Woerden is een meester in het genre van de verhalende journalistiek. De vreemdeling in de tuin is een verhaal over goede bedoelingen, empathie, compassie en het aangaan van een avontuur in je eigen huis. Maar ook over migratie, over de clash tussen regels, wetten en medemenselijkheid.

‘Er loopt een vreemde jongen langs het Noord-Hollands kanaal,’ leest Annelies in de buurtapp. Even later komt het bericht dat de jongen in een tuin is gaan liggen. Annelies stapt op hem af. Hij heeft geen papieren of geld, spreekt geen Nederlands, Engels of Frans en kan niet lezen of schrijven. De taal die hij spreekt, klinkt Arabisch. Annelies besluit de jongen te helpen. Eerst ontrafelt ze het mysterie van wie hij is, waar hij vandaan komt en hoe hij in de tuin is beland. Daarna zet ze met haar gezin alles op alles om hem iets van een toekomst te bieden. Maar wat is eigenlijk het beste voor deze jongen? Wat houdt een beter leven in?

Entree is gratis. Aanvang 14.00 uur, vanaf 13.30 bent u welkom en kunt u terecht bij het buffet voor een hapje/drankje.
Graag uw komst vooraf even aanmelden via A. Maars of info@leesteken.nl

Na afloop is er de mogelijkheid met een drankje en/of hapje na te praten en het boek te kopen.

Ivo van Woerden

Ivo van Woerden  (1979) is freelance onderzoeksjournalist. Hij werkte voor onder andere Vrij Nederland, de Volkskrant, Algemeen Dagblad, Humo en De Morgen. Van 2010 tot 2012 was hij redacteur bij HP/De Tijd. Van hem verschenen de boeken Undercover in de ouderenzorg en Het drama van Alphen.

foto: Tess Hoffman