In betere tijden hopen we Henk en Hille Steenhuis alsnog in de kerk te ontvangen om over hun boek te komen praten. Tot die tijd kunt u natuurlijk het boek vast aanschaffen want het is nu een prachtige tijd om te lezen.

Dochter en vader over een eetstoornis. Hille en Peter Henk Steenhuis hebben dit boek geschreven omdat ze eindeloos veel ruzie maakten over het lijnen van Hille. ‘Misschien kunnen we maar beter gaan schrijven,’ zei Henk, ‘toen ze op een avond een wandeling maakten.’

Nog diezelfde avond schreef Hille haar vader een eerste mail. Over haar uitwisseling naar Erfurt, waar ze een week eerder meer dan zes kilo lichter van was teruggekomen. Vader en dochter bleven elkaar vervolgens schrijven, ook toen bleek dat Hille een fikse eetstoornis had, en haar behandeling nog maanden op zich liet wachten.

Die mailwisseling is de basis geworden van Hongerklop. Hille schreef over alles wat ze meemaakte. Over de fitgirls die haar rolmodel waren. Over discipline en doorzettingsvermogen, of juist het gebrek daaraan. Over de zwarte en witte wolf, die bezit van haar namen. Over haar drang te sporten. En over haar borstbeen, dat op een ochtend dwars doormidden werd gezaagd, omdat ze een openhartoperatie moest ondergaan.

Bestel hier je kaartjes(s)