SYMFONIEORKEST ‘DE HARMONIE’ UIT GRONINGEN

Organisator: Symfonieorkest De Harmonie

27 maart 2022 | aanvang 14.30 uur | geen pauze, het concert duur ca. vijf kwartier
Toegangsprijs  €17,50 (volwassenen) | € 12,50 (12-24 jaar) | tot 12 jaar gratis

Op het programma staan drie werken. Als ouverture de Z@psodie van Katgerman, een symfonische suite. Vervolgens het vioolconcert van Mendelssohn, met Henk Rubingh als solist. Het concert wordt afgesloten met Schubert’s onvoltooide symfonie.

Symfonieorkest ‘De Harmonie’ is een orkest uit Groningen voor gevorderde amateurmusici. Dirigent Gerard Wiarda richtte het orkest op in de jaren ’70, samen met een paar muziekvrienden. En al die jaren staat Gerard Wiarda met groot enthousiasme voor dit orkest.

Violist Henk Rubingh

Henk Rubingh is solist bij het vioolconcert van Mendelssohn. Hij speelde onder meer bij het Koninklijk Concertgebouworkest in Amsterdam als eerste aanvoerder van de tweede violen. Ook was hij concertmeester van het Concertgebouw Kamerorkest en concertmeester van de Amsterdamse Bachsolisten.

Programma

 • Laurens Katgerman: Symfonische Suite ‘Z@psody’
  Laurens Katgerman is hoogleraar toegepaste fysica en heeft als hobby componeren. Zijn Symfonische Suite “Z@psody” is een kort, vrolijk stuk.
 • Felix Mendelssohn: Vioolconcert in e (solist Henk Rubingh)
  Mendelssohn’s Vioolconcert opus 64 in e mineur uit 1844 wordt wel een pareltje onder de vioolconcerten genoemd. Het werk behoort zonder meer tot de meest geslaagde vioolconcerten uit de muziekliteratuur. Het zou het laatste grote orkestwerk van Mendelssohn worden.
  Het orkest prijst zich gelukkig dat Henk Rubingh met hen soleert in dit schitterende werk.
 • Franz Schubert: Symfonie nr. 8  (“Unvollendete”).
  Franz Schubert componeerde Symfonie nr. 8 toen hij 26 jaar was. De reden waarom het schijnbaar onvoltooid bleef, is onduidelijk. Misschien vond hij het zo wel goed genoeg: kort en krachtig. Schubert werd slechts 31 jaar.
Symfonieorkest De Harmonie

Datum: 27 maart 2022
Aanvangstijd: 14.30 uur (zonder pauze)

Toegangsprijs: € 17,50
Kinderen 12 t/m 24 jaar: € 12,50
Tot 12 jaar: gratis

violist Henk Rubingh

Violist Henk Rubingh (foto: Renske Vrolijk)

Veilig

Natuurlijk moet je bezoek veilig verlopen, daarom houden wij ons aan de coronarichtlijnen van het RIVM.