EXPOSITIE JUDITH DUBOIS

27 april t/m 6 juni 2022

Openingstijden:

  • maandag t/m zaterdag 10.00 – 17.00 uur
  • zondag 12.00 – 17.00 uur

“Mijn portretten bouw ik op uit zand, aarde, steen, schelp en boombast van de bodem waar de roots van de geportretteerde connectie mee hebben.” Judith Dubois

In de Broeker Kerk exposeert kunstenaar Judith Dubois haar serie Oude en nieuwe helden van (de) aarde.

Judith Dubois

De expositie is een serie portretten van oude helden, inspirators uit de kring van Rembrandt, en nieuwe helden, zoals Tommy Wieringa, Jane Goodall en Amanda Gorman. “Zij zijn helden in de zin dat zij inspireren, de vinger op de zere plek durven te leggen en aanzetten tot nadenken. Het zijn bekende en minder bekende mensen, want uiteindelijk zijn alle helden gewoon mens. Een mens opgebouwd uit elementen van de aarde. De helden kijken je aan en soms dwars door je heen. Beter gezegd, de aarde kijkt je aan en maakt contact met je. Je maakt contact met de natuur op een heel bijzondere manier.”

Judith Dubois (1966) vertrok als jonge vrouw naar Toscane om zich daar te specialiseren in modeltekenen en het restaureren van eeuwenoude fresco’s. Landschappen hebben haar altijd mateloos gefascineerd en al die voorliefdes bij elkaar, kwamen prachtig samen in haar befaamde zandschilderijen. De aarde in al haar verschijningsvormen vormt sindsdien de rode draad door al haar werk, ze exposeerde in Duitsland, Zwitserland, België en Nederland en werkt met liefde aan opdrachten en vrij werk vanuit haar atelier in hartje Amsterdam en atelierwoning in Broek in Waterland.

27 april t/m 6 juni 2022

Openingstijden:

  • maandag t/m zaterdag 10.00 – 17.00 uur
  • zondag 12.00 – 17.00 uur
portret Amanda Gorman door Judith Dubois

Dit portret van de Amerikaanse dichter Amanda Gorman is gemaakt van zand en aarde uit verschillende delen van Afrika, de Antillen, Suriname en California en zoetwatermossel, Giant Sequoia bast en schelp.