Vanaf 31 mei tot 11 juli is een fraaie dubbelexpositie te zien van twee eigentijdse Noord-Hollandse schilders. Peter de Rijcke uit Hoorn toont frisse, kleurrijke, karakteristieke Noord-Hollandse landschappen in acryl en olieverf. Thomas de Klerk uit Volendam exposeert mysterieuze landschappen waarin bomen en bos de hoofdrol spelen.

Openingstijden:

  • zondag en maandag 13.00-16.00 uur
  • dinsdag t/m vrijdag 10.00-16.00 uur

Thomas de Klerk

De Volendamse schilder en graficus Thomas de Klerk studeerde af aan de Rietveldacademie. Hij specialiseerde zich in de uitbeelding van monotone, vervreemdende en stedelijke landschappen. In deze expositie van nieuw werk worden zijn landschappen gedomineerd door de mysterieuze kracht van bomen.

Schilderij van Thomas de Klerk

Thomas de Klerk: de mysterieuze kracht van bomen.

Peter de Rijcke

Peter de Rijcke studeerde vijftig jaar geleden af aan de Rietveldacademie en exposeerde in talloze musea in binnen- en buitenland. Sinds 1972 woont hij in Hoorn. Hij ontwikkelde een herkenbare, figuratieve schilderstijl met als belangrijkste onderwerpen (Hollandse) landschappen, stads- en havengezichten en portretten. Zijn favoriete werkgebieden zijn de Zaanstreek, Amsterdam, Rotterdam, het Noord-Hollandse Bergen, de kusten van het IJsselmeer en het Franse Normandiƫ.

Schilderij van Peter de Rijcke

Peter de Rijcke: karakteristieke Noord-Hollandse landschappen.