Originele gravures, vooral uit de Zaanse regio, uit de achttiende en negentiende eeuw. En eigentijdse foto’s van een Amsterdamse kunstenaar die werkt vanuit een atelier in Broek in Waterland. Ze hangen samen van 27 april tot 30 mei op de (verkoop-)tentoonstelling in de kerk.

Oude gravures

Gravures van landschappen, stads- en dorpsgezichten zijn al eeuwen populair. De tentoonstelling bevat werken van graveurs die twee eeuwen geleden al veel succes hadden met hun vaak romantische en lieflijke afbeeldingen. Dit deel van de expositie vindt plaats in samenwerking met Galerie Staphorsius in Westzaan.

Foto’s van Hanneke van Gent

De foto’s van kunstenaar Hanneke van Gent hebben een geheel ander karakter: geen romantische weergave van de werkelijkheid maar een persoonlijk commentaar daarop. Ze trekt haar beelden uit de context van de dagelijkse omgeving. Ze zegt: “Ik zoek naar verruiming, verstilling van het moment in een fotografisch beeld.”

Openingstijden

De tentoonstelling is gratis toegankelijk. Openingstijden: zondag/maandag 13.00-16.00 uur, dinsdag t/m zaterdag 10.00-16.00 uur.