LEVEN MET DRANK EN DRUGS – JESSICA BROEKHUIS

zondag 6 maart 2022 | aanvang 14.00 uur (ouders)
zondag 6 maart 2022 | aanvang 15.45 uur (jongeren van 13 t/m 18 jaar)

Een mooie carrière, een vet inkomen, feestjes: Jessica Broekhuis komt na haar studententijd in Amsterdam terecht in de televisiewereld. Met haar scherpe tong oogst ze al snel succes. De wereld ligt aan haar voeten: alles knettert en schittert.

Maar drank, cocaïne en later gokken breken haar leven stukje bij beetje af. Na zestien slopende jaren beseft Jessica dat er iets moet veranderen en vertrekt ze voor een zwaar afkicktraject naar Zuid-Afrika – meer dood dan levend. Daarna begint haar herstel pas echt.

Levensverhaal

Jessica komt haar levensverhaal vertellen in de Broeker Kerk. “Als je mij op 16-jarige leeftijd verteld zou hebben dat ik verslaafd zou raken zou ik je niet geloofd hebben. Ik was altijd een heel sterke persoonlijkheid, als ik iets wilde kreeg ik het voor elkaar. Ik vind het belangrijk om met jonge mensen mijn verhaal te delen. Hoe is het mogelijk dat drank en drugs sluipenderwijs omslaan in een verslaving en je leven verwoesten? Niet alleen mijn leven, maar ook dat van mijn familie. Mijn levensverhaal is ook een verhaal over liefde, moed, kracht en hoop.

Jessica schreef een boek over haar leven met de titel STOP. Het boek is tijdens de bijeenkomst te koop (€ 15,-).

Leuk en onschuldig?

Er is volop gelegenheid om Jessica vragen te stellen over de gevaren en risico’s van alcohol en drugs. Het begint allemaal zo leuk en onschuldig. Af en toe een drankje, jointje of een pilletje? Dat kan toch geen kwaad? En waarom begin je daar eigenlijk mee? Wat moet je doen als een vriend of vriendin ‘out’ gaat van alcohol en/of drugs?

De wereld ligt open voor jongeren, met alle verleidingen die daarbij horen. Het is belangrijk om daarover met elkaar in gesprek te gaan. Met ouders, maar (apart) ook met de jongeren zelf.

Datum: zondag 6 maart 2022

  • Ouders: aanvang 14.00 uur
    t
    oegangsprijs € 10,00
  • Jongeren (13 t/m 18 jaar): aanvang 15.45 uur toegangsprijs € 5,00
TOP_Jessica-Broekhuis_boekomslag

Veilig

Natuurlijk moet je bezoek veilig verlopen, daarom houden wij ons aan de coronaregels van de Rijksoverheid.

Je krijgt je geld terug als het evenement niet kan doorgaan door aanscherping van de maatregelen.