juli: expositie Yolanda Eveleens en Anneke Tepper

Van 2 t/m 29 juli laten Yolanda Eveleens en Anneke Tepper hun werk zien.

Yolanda Eveleens

YolandaEveleens-Asleep-ets

Yolanda Eveleens, ets ‘Asleep’

Met onverwachte combinaties van nauwkeurig getekende elementen creëert Yolanda Eveleens fascinerende en poëtische prenten. Groei, metamorfose en de vier elementen aarde, water, lucht en vuur vormen daarin een veelvuldig terugkerend thema. Maar deze processen staan niet op zichzelf, ze worden gebruikt voor het verbeelden van een binnenwereld. Ze ‘omhult zich’ met mantels van organische materialen, insecten of vissenhuiden of duikt naar binnen in aarde en water. Ook processen in het menselijk lichaam, zoals de ademhaling of de slaap vormen een inspiratiebron en worden gerelateerd aan vergelijkbare processen in de natuur. In haar recente werk gebruikt ze het verlaten berglandschap van het hoge noorden.

Yolanda Eveleens volgde de opleiding Vrije Grafiek aan de Rietveld Academie, waar ze zich bekwaamde in de etstechniek.

https://www.yolandaeveleens.nl/

Anneke Tepper

Anneke Tepper

Anneke Tepper, olie op doek

Beeld, licht, kleur, vorm en ruimte en de relatie tussen mensen daarin boeien Anneke Tepper altijd al. Dat kwam tot uiting in haar werk, waarin ze mensen hun eigen mogelijkheden probeerde te laten ontdekken. En ook in in creatieve processen, in haar voorliefde voor ambachten en uiteindelijk in het schilderen. Onlangs studeerde ze af aan de Wackers Academie in Amsterdam.

In haar werk zoekt Anneke Tepper naar lijn, licht en ruimte, waarbij kleur essentieel is. Vanuit haar positieve instelling heeft kleur alles met leven te maken, in welke vorm dan ook. Wat je ziet is niet altijd een correcte afspiegeling van de werkelijkheid, ze speelt met vorm en geeft haar eigen interpretatie aan  de beelden die ze voor ogen heeft.

http://anneketepper.kunstinzicht.nl/