Philine van der Vegte exposeert met “Kalverportretten” in de kerk van Broek in Waterland, van 27 april t/m 30 mei 2018. De expositie is vrij toegankelijk en iedere dag geopend van 10 tot 16 uur.

De biologische Jersey kalfjes van Henri Willig in Katwoude hebben model gestaan voor deze serie. Ze zijn geschilderd met olieverf op papier op levensgroot formaat, 65cm breed en een meter hoog. De portretten zijn te koop.

Philine woont in Katwoude en is lid van de Waterlandse Kunstkring. Ze volgt een opleiding aan de Wackersacademie voor figuratieve kunst. Naast deze figuratieve kunst heeft ze zich ook bekwaamd in het schilderen van portretten. Haar onderwerpen vindt ze dicht bij huis.

Gerda Roodenburg-Slagter: keramische schalen en objecten

Het werk van Gerda Roodenburg is geïnspireerd op traditionele schaal- en potvormen. De vormen ontstaan veelal in serie en hebben met elkaar te maken als een dagboek. De basis wordt voornamelijk gevormd door plakken klei van grove chamotte tot steengoed. Door het opbouwen, inkrassen of inleggen van glas of porcelein ontstaan de beelden. Daarbij gebruikt Gerda veel gedekte, aardse kleuren, waarbij reeds aangebrachte glazuren en engobes weer gedeeltelijk worden weggepoetst.