De kunstexposities in de kerk van Broek in Waterland zijn weer begonnen! Twee Noord-Hollandse kunstenaars tonen hun werk van 1 juni tot en met 5 juli: Nicole Bannenberg met tekeningen en schilderijen en Harry Beemsterboer met fotografie. Hun werk is dagelijks te bezichtigen van 10.00 tot 16.00 uur en desgewenst te koop. Op zondag en maandag is dat van 13.00 uur tot 16.00 uur.

Nicole Bannenberg

De Amsterdamse Nicole Bannenberg (1962) vindt inspiratie in microscoop-beelden van door haarzelf verzamelde voorwerpen. Ze beeldt het ‘landschap’ af dat ze daarin aantreft en wil zo ‘de onzichtbaarheid zichtbaar maken’ en verwondering opwekken voor de ‘minuscule werelden die zich vlak onder onze ogen bevinden’. Al haar tekeningen en schilderijen zijn gemaakt naar directe waarneming en alles kan daarbij een inspiratiebron zijn: natuur, mensen, dieren of dingen.  

Harry Beemsterboer

Harry Beemsterboer uit Wijdenes begon 45 jaar geleden met fotograferen en vindt tegenwoordig vooral inspiratie in abstracte beelden en strak architectuurwerk. Hij zoekt ‘eenvoud en essentie’.  ‘Ik vind het mooi om alles binnen een foto terug te brengen naar vormen en lijnen, zodat er een spannend beeld ontstaat en de kijker wordt geprikkeld.’

Nicole Bannenberg

Harry Beemsterboer