Mijn Zwervend Hart – Nadja Filtzer

zondag 12 mei 2024 | aanvang 16.00 uur | einde 18.00 uur

In ‘Mijn Zwervend Hart’ maakt  Nadja Filtzer een muzikale reis door haar familiegeschiedenis, begeleid door David van Aalderen op viool en Gert Wantenaar op accordeon en piano.

Nadja neemt het publiek mee op de wereldreis, die haar Joodse voorouders maakten. Zij brengt haar kleurrijke familiegeschiedenis tot leven. Zij kruipt in de huid van haar opa, gaat te rade bij haar oma, ervaart hoe het was om op de vlucht te zijn, steeds weer weggestuurd te worden en hoe moeilijk het is om ergens te aarden.
Haar familiegeschiedenis brengt haar naar het heden, waarin vluchtelingen nog steeds weggestuurd worden. ‘Mijn Zwervend Hart’ is dus niet alleen een autobiografische ontdekkingsreis, maar ook een universele geschiedenis, die zich steeds herhaalt.
Eigen composities worden afgewisseld met Jiddische Klezmer, Amerikaanse Jazz  en Russische en Latijns-Amerikaanse volksmuziek. Projectie van schilderijen van haar vader, kunstenaar Louis Filtzer, foto’s van haar opa, fotograaf Dirk de Herder, en filmbeelden van haar zus Irina maken het verhaal compleet.
Nadja is zangeres, actrice, entertainer en theatermaker. In 2009 wint ze de publieksprijs in het Concours de la Chanson-Alliance Française en wordt in de pers ‘de Piaf van de 21e eeuw’ genoemd. Met haar voorstelling ‘Vive Piaf!’, speelde ze met veel succes ruim 120 voorstellingen.
Het Parool over ‘Mijn Zwervend Hart”: ‘Prachtig begeleid zingt de actrice over de geschiedenis van haar familie. Filtzer zet op indrukwekkende wijze haar Oekraïense oma en tante neer. Je voelt het verdriet dat de beide zussen hebben en je waant je terug in de tijd’.

12-05-2024 | aanvang 16.00 uur
toegangsprijs € 22,50 incl. drankje

Aan de deur zijn kaarten beperkt beschikbaar

(foto: Dirk de Herder)