EEN VERRASSEND CONCERT DOOR HET NOORDKOOR

zondag 10 april 2022 | aanvang 15.00 uur

Een Amsterdams koor met een eigenzinnige mix van genres, eigen arrangementen en improvisatie. Pop, soul en klassiek met een specifieke Noordkoor-klank.

Waar de meeste koren zich richten op één genre, stellen de leden van het Noordkoor hun gevarieerde programma zelf samen. Dirigent Joep Hegger bewerkt die muziek vervolgens tot dynamische arrangementen, waarin de verschillende niveaus van de zangers onverwacht muzikaal naar voren komen.

Noordkoor-klank

Hegger vervlecht de hoofdmelodie en de begeleiding door alle stemmen heen: perfect aangepast aan het karakter van het koor. Daardoor maakt het weinig uit in welk genre het oorspronkelijke stuk staat: de pop, soul en klassiek in het programma klinken in de eerste plaats als het Noordkoor.

Spannende muzikale reis

Het koor zingt meer dan alleen voorgeschreven arrangementen. Een ingenieuze Scandinavische techniek voor groepsimprovisatie is ook vast onderdeel van het programma. Op basis van een serie handgebaren creëert de groep ter plekke muziek die nooit eerder bestond: een spannende muzikale reis voor zowel zangers als publiek.

Naast zijn werk als studioproducent en stempedagoog leidt Joep Hegger sinds 2014 verschillende koren in binnen- en buitenland. Het Amsterdamse Noordkoor is door hem opgericht en zingt sinds 2017 wekelijks.

Dynamische arrangementen, spannende improvisaties en opgewekte energie tijdens deze eerste show van het Noordkoor in 2022.

zondag 10 april 2022
aanvang 15.00 uur
toegangsprijs € 5,00

groepsfoto Noordkoor