OPPASOPA – RIK HOOGENDOORN

zondag 19 september 2021| aanvang 15.00 uur

Rik Hoogendoorn is grootvader geworden van een kleinzoon waar hij één dag in de week op past. Daarmee is hij toegetreden tot het groeiende legioen van oppasopa’s. Die nieuwe verantwoordelijkheid brengt hem herinneringen aan zijn eigen jeugd en vaderschap.

Hoe werd en wordt er in drie generaties gedacht over het krijgen en opvoeden van kinderen? Rik Hoogendoorn ziet overeenkomsten maar vooral verschillen.  En hij verwondert zich over de millennials die zich steeds meer ontpoppen als de watjes-generatie.

In Oppasopa wordt menig kritische noot gekraakt over de helikopterouders van nu en maakt de kleinzoon kennis met de normen en waarden van zowel zijn groot- als overgrootouders. Het resultaat is een theatermonoloog vol herkenbare en hilarische momenten.

Rik Hoogendoorn (1958) ging eind jaren zeventig naar de Kleinkunst Akademie te Amsterdam. Vanaf  begin jaren tachtig was hij te zien in vele theaterproducties waaronder de succesvolle Echte Mannen voorstellingen ‘Het Rookkwartier’ en ‘De Twintigste Eeuw in Duo’s’.
Bekend werd hij met zijn rollen in tv-programma’s als ‘Sesamstraat’ en ‘Kees en Co’. Ook schreef hij twee kinderboeken en bracht hij als singer-songwriter meerdere cd’s uit.

Uitvoerenden

  • Tekst: Rik Hoogendoorn
  • Regie: Helmert Woudenberg
  • Foto: Roman Jans

Datum: zondag 19 september 2021

Aanvangstijd: 15.00 uur

Toegangsprijs: € 20,00 (inclusief drankje)

BESTEL KAARTEN
Rik Hoogendoorn - Oppasopa

Foto: Roman Jans