2 november 2019, aanvang 20.15 uur
Organisator: Philharmonisch Orkest Mozart

Het Mozart Orkest speelt werken van Tsjaikowski, Reinecke en Debussy. Solist is de Belgische harpiste Josefien De Waele.

Programma

  • Tsjaikovski, Suite nr 4 (‘Mozartiana’)
  • Reinecke, harpconcert (solist: Josefien de Waele)
  • Debussy, Children’s Corner

Harpiste Josefien De Waele

De jonge Belgische harpiste en Josefien De Waele begon op negenjarige leeftijd met haar harpstudies. Vanaf jonge leeftijd nam ze deel aan verscheidene nationale en internationale muziekconcours, waar ze veelvuldig in de prijzen viel.
In 2015 verhuisde ze naar Nederland om aan het Conservatorium van Amsterdam haar harpspel verder te ontwikkelen. Op haar indrukwekkende palmares staan onder meer concerten in Amsterdam, het Royal Opera House Muscat, het Grand Auditorium Philharmonie Luxembourg, het Ateneul Român Boekarest en de Congresshalle van Saarbrücken.

Het orkest

Philharmonisch Orkest Mozart is opgericht in 1878 en is daarmee het oudste symfonieorkest van Amsterdam. Het orkest speelt symfonische werken op een zo hoog mogelijk niveau. Altijd met plezier en enthousiasme.
Het orkest bestaat uit gevorderde amateurs: oud-conservatorium studenten en ook professionele musici, onder wie de dirigent en de concertmeester. De leden maken onderling kamermuziek en er wordt samengewerkt met koren. Jong talent krijgt bij het orkest een kans om met een symfonieorkest op te treden. Het orkest zet zich ook maatschappelijk in, bijvoorbeeld door op te treden voor bewoners van een verpleeghuis.

Toegangsprijs: € 15,00 (CJP € 12,50 en tot 12 jaar gratis)
Kaartverkoop bij de ingang van de kerk of reserveren via de website van het Mozart Orkest. De kaarten liggen dan voor u klaar bij de kassa. U kunt alleen contant betalen.

Meer informatie: Mozart Orkest

Josefien De Waele

Het Philharmonisch Orkest Mozart