Literair café met Rob Kamphues en Frank Evenblij

Onlangs verscheen De walvishoeder, de tweede roman van dorpsgenoot Rob Kamphues. In het boek spelen Broek in Waterland en de kerk een kleine rol.

Vanavond leest Kamphues voor uit eigen werk en ondervraagt Frank Evenblij hem over werk en leven, over Broek in Waterland en vast ook over de Formule 1 en Max Verstappen. Het belooft een vrolijke avond te worden. Het boek is ter plekke, gesigneerd en wel, te koop.

  • 6 augustus 2020, aanvang 20.00 uur (u bent welkom vanaf 19.30 – het buffet is dan open om vooraf gezellig wat te drinken)
  • toegangsprijs: € 5,00
  • reserveer wel even vooraf! (Coronamaatregelen, u weet wel…)

De walvishoeder

De walvishoeder vertelt het verhaal van Mayke Blom, journalist bij een regionale krant in Noord-Holland. Een storm teistert Nederland. Mayke ontdekt een school gestrande walvissen. In de nachtelijke zandstorm ziet ze een figuur die met een schep en emmer de dieren nathoudt. Wat volgt is een voorzichtige kennismaking tussen een man en een vrouw met een volstrekt andere achtergrond. Er is de aantrekkingskracht maar ook een botsing van culturen: wanneer is iemand te vertrouwen, hoe begrijp je iemand echt, wanneer is er sprake van liefde? Mayke en Samir worstelen niet alleen met elkaar, maar ook met de buitenwacht. En dan is er nog een onuitwisbaar verleden dat zich blijft opdringen.

De walvishoeder is het vijfde boek van Rob Kamphues. Naast het presenteren van tv-programma’s is schrijven zijn grote passie.

Recensie op www.boekenbeschrijfster.nl:

Meteen vanaf het eerste hoofdstuk word je meegenomen in het verhaal van ‘De walvishoeder’. Rob Kamphues heeft een hele prettige schrijfstijl, waardoor je lekker in het verhaal komt en het boek met moeite dicht kan slaan. Het verhaal raakt je en het maakt je nieuwsgierig.

Boekomslag (ontwerp: Moker, Amsterdam)

Rob Kamphues (foto: H.P. Velthoven)