juni: exposities Nanna de Klerk en Vera Schoone.

Kunstliefhebbers kunnen vanaf 1 juni 2018 in de Broeker Kerk terecht voor twee nieuwe exposities. De hele maand juni is er werk te zien van twee kunstenaars, Nanna de Klerk en Vera Schoone.

Nanna de Klerk

Nanna de Klerk_NatureMorte

Nanna de Klerk, ‘Nature Morte’

Met eindeloos geduld en verfijnde penseelvoering schildert Nanna (‘Tim’) de Klerk haar onderwerpen in doorschijnende glacerende lagen. Hierdoor krijgt de schildering een emaille-achtig oppervlak met een zijdezachte uitstraling en door de vele opgebrachte lagen lijken de kleuren vanuit de diepte naar het oppervlak te komen. Door de keuze van haar onderwerpen en haar werkwijze ervaart men haar werk als ‘vervreemdend realisme’.

Nanna werd opgeleid aan de Rietveld Academie en Academie Minerva te Groningen. Ze woont in Broek in Waterland en exposeerde in binnen- en buitenland.

Vera Schoone

Vera Schoone_Klein Masker

Vera Schoone, ‘Klein masker’

Het werk van Vera Schoone bestaat uit grafiek, schilderijen en objecten en vormt de neerslag van haar voortdurende zoektocht naar het verleden. Structuren, ouderdom en verval inspireren haar. Ook kunst uit de prehistorie, Afrikaanse kunst, fossielen, tekens en symbolen spelen een belangrijke rol.Het gebruik van oude materialen geeft de objecten van Vera Schoone een doorleefde uitstraling. Essentieel in haar werk is de verborgen herinnering die oude voorwerpen voor haar hebben.

Vera Schoone rondde in 2007 haar opleiding van de Kunstacademie in Haarlem af. Momenteel bestaat haar werk uit collografie├źn, samengestelde objecten en assemblages.

Meer informatie: www.veraschoone.nl