Expositie Ashti Schuit en Linda Meulenhoff

Opnieuw tonen twee Waterlandse kunstenaars hun werk in de kerk in een vrij toegankelijke tentoonstelling, van 1 juni tot 12 juli. Deze keer gaat het om grote en kleine schilderijen van Ashti Schuit uit Monnickendam en beeldend werk van Linda Meulenhoff uit Purmerend.
De tentoonstelling is toegankelijk op zondag vanaf 12.00 tot 17.00 uur. Op alle andere dagen van 10.00 tot 17.00 uur.

1 juni t/m 12 juli 2021

De expositie is gratis toegankelijk en de werken kunnen worden gekocht.
Openingstijden: 10.00 – 17.00 uur
(zondag 12.00 – 17.00 uur)

Ashti Schuit

Ashti Schuit studeerde in 1986 af aan de tekenopleiding voor docenten in Amsterdam. Ze geeft onder meer tekenlessen in Monnickendam, Purmerend en Volendam en is lid van de Waterlandse Kunstkring. Haar grote en kleine olieverf- en acrylschilderijen nemen de kijker mee naar een vervreemdend boslandschap. ‘Afgelopen winter verwonderde ik me over de schoonheid van een bos zonder opsmuk’ vertelt ze. ‘Stil wandelend in dageraad of schemering kreeg de omgeving een soms mysterieuze sfeer die ik heb ik proberen weer te geven op het doek.’ Ze schildert realistisch. ‘Toch neigen sommige schilderijen naar het surrealisme en anderen naar enige vorm van abstractie.’

Linda Meulenhoff

Linda Meulenhoff werd geboren in Spijkerboor, gemeente Jisp, en studeerde aan de kunstacademie Hoge School voor de Kunsten Utrecht en de Vrije Tekenacademie in Amsterdam. Ze is lid van Kunstenaarsvereniging Hoorn en omstreken. Ze beeldhouwt en geeft vorm met diverse materialen waaronder papier. Net als Ashti zoekt ze de bron van haar werk buiten: ‘Mijn fysieke contact en ervaring met de natuur en natuurlijke processen zijn belangrijk voor het ontstaan van mijn beelden. Daarna is tekenen altijd mijn eerste stap, later groeit dit uit tot schilderijen, ruimtelijk werk of een installatie.”