ZWARTE MIEP – MONOLOOG DOOR RIK HOOGENDOORN

zondag 12 februari 2023 | aanvang 15.00 uur | einde ca. 16.20 uur (geen pauze)

Theatermonoloog over het opmerkelijke leven van Zwarte Miep

In deze theatermonoloog vertelt Rik Hoogendoorn het opmerkelijke verhaal over zijn moeder, die vanwege haar donkere haardos Zwarte Miep werd genoemd. Hoe het leven van een vrouw uit Vlaardingen raakt aan gebeurtenissen uit de wereldgeschiedenis: van de beurskrach in 1929 via de crisisjaren, de Tweede Wereldoorlog, de Politionele Acties en de watersnoodramp tot en met die ene belangrijke gebeurtenis in 1958.

Briefwisseling

Over de totstandkoming van dit project schrijft Rik Hoogendoorn: “Na het overlijden van mijn moeder vond ik bij het uitruimen van mijn ouderlijk huis op zolder een doos. Daarin bevond zich de complete briefwisseling tussen mijn vader, die vanwege de Politionele Acties in Indonesië zat, en mijn moeder die thuis in Vlaardingen op hem wachtte. Deze vondst was de directe aanleiding tot het schrijven van Zwarte Miep.”

Rik Hoogendoorn

Rik Hoogendoorn (1958) ging eind jaren zeventig naar de Kleinkunst Akademie te Amsterdam. Vanaf begin jaren tachtig was hij te zien in vele theaterproducties, waaronder de Echte Mannen voorstellingen Het Rookkwartier en De Twintigste Eeuw in Duo’s. Bekend werd hij met zijn rollen in tv-programma’s als Sesamstraat en Kees en Co. Daarnaast schreef hij twee kinderboeken en bracht hij als singer-songwriter meerdere cd’s uit.

12 februari 2023 | aanvang 15.00 uur
toegangsprijs € 17,50

Rik Hoogendoorn in Zwarte Miep

Rik Hoogendoorn in Zwarte Miep (foto: Bert Ververs)

Rik Hoogendoorn in Zwarte Miep