#DOESLIEF
EDWIN BEIJER OVER DE SIRE CAMPAGNES

Deze lezing is i.v.m. de nieuwe Corona-maatregelen geannuleerd.

zondag 18 oktober 2020 | aanvang 15.00 uur | toegangsprijs €7,50 inclusief drankje

“Nederland een beetje mooier maken”. Vanuit die gedachte ontwikkelt SIRE al 53 jaar campagnes in Nederland. Naar aanleiding van de campagne #DOESLIEF geeft Edwin Beijer een kijkje in de keuken vanuit zijn ervaringen als bestuurslid van SIRE.

Kent u ze nog? Campagnes zoals Je bent een rund als je met vuurwerk stunt of Wie is toch die man die op zondag het vlees komt snijden. Of de introductie van het Pesten protocol. Initiatieven van SIRE (Stichting Ideële Reclame), een stichting die ontstaan is uit de reclame- en mediawereld. Die zonder subsidies en zonder te beschikken over reclame budgetten, al 53 jaar spraakmakende campagnes voert om ‘een steen in de vijver te gooien’. Oftewel campagnes die voor discussie zorgen, die vaak op het randje opereren van wat ‘kan’ in communicatie, altijd over onderwerpen die niemand anders aanpakt.

SIRE levert regelmatig het bewijs dat creativiteit een krachtig middel is om Nederland nét een beetje mooier te maken. Of het nu gaat over overgewicht bij kinderen of over tolerantie. SIRE spreekt Nederland aan op de eigen verantwoordelijkheid, vaak vertaald naar het credo De maatschappij dat ben jij.

Edwin Beijer laat talloze voorbeelden van SIRE campagnes langskomen. In de hoofdrol de alom geprezen campagne #DOESLIEF uit 2019, die in de eerste Coronamaanden een vervolg kreeg met de #DASLIEF campagne.

Edwin Beijer is werkzaam in de media- en communicatiewereld en sinds 2016 lid van het SIRE bestuur.

zondag 18 oktober 2020

aanvang 15.00 uur

toegangsprijs €7,50 inclusief drankje

Veilig en gezellig

Natuurlijk moet je bezoek veilig verlopen, daarom houden wij ons aan de Coronarichtlijnen van het RIVM. Waarmee moet je rekening houden tijdens je bezoek? Dat lees je hier. Daarnaast is het belangrijk dat je je eigen verantwoordelijk­heid neemt en b.v. thuisblijft bij gezondheidsklachten.

Met onze maatregelen hopen wij je een veilig en fijn bezoek aan de kerk te bezorgen. Na afloop wordt ruimte gecreëerd om – op gewenste afstand van elkaar – nog even gezellig na te praten!